brankar

Bravčové plátky na kari

Bravčové plátky na kari sa pripravujú z bravčového mäsa, paradajkovej šťavy, kari, cibuli, cesnaku, rasce, čierneho korenia, čili papričky, soli, oleja a hladkej múky.

Bravčové plátky na kari

Suroviny

  • 1 kg bravčové stehno
  • 5 lyžíc paradajková šťava
  • 1 lyžička kari korenie
  • 2 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnak
  • 1 lyžička drvená rasca
  • mleté čierne korenie
  • chilli paprička
  • soľ
  • olej
  • hladká múka

Postup

  • Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky, jemne naklepeme, posolíme, okoreníme, poprášime múkou. 
  • Na rozpálenom oleji plátky sprudka opečieme z obidvoch strán. 
  • Cibuľu nakrájame nadrobno a na výpeku ju opražíme dosklovita. 
  • Pridáme opražené plátky mäsa, kari korenie, rascu, paradajkovú šťavu (ja používam svoju domácu), nadrobno pokrájaný cesnak, chilli korenie. 
  • Podlejeme vývarom alebo horúcou vodou a dusíme do mäkka za občasného miešania. 
  • Podľa potreby vodu prilievame. 
  • Dochutíme soľou, vegetou. 
  • Zahusťovať nemusíme, postačí múka, s ktorou boli plátky obalené. 
  • Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Hodnotenie receptu:
recipe image
Názov
Bravčové plátky na kari
Publikované dňa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kategórie