Bravčové v kelovom obale

Bravčové v kelovom obale

Suroviny

  • 4 vykostené bravčové kotlety
  • 80 g cibuľa
  • 1 PL rajčinový pretlak
  • mleté čierne korenie
  • mletá rasca
  • petržlenová vňať
  • 50 g údená slanina
  • 1 hlávka kelu
  • štvrťka masoxovej kocky
  • vegeta
  • soľ
  • olej

Postup

  • Z kelovej hlávky odrežeme 4 väčšie listy, v osolenej vode ich nie celkom domäkka uvaríme a vyberieme na pracovnú dosku.
  • Posypeme ich vegetou.
  • Rezne mierne naklepeme, osolíme, posypeme rascou a korením, na troche oleja ich rýchlo opečieme a vyberieme.
  • Vo výpeku urestujeme polovicu pokrájanej cibule a petržlenovej vňate.
  • Potom vmiešame rajčinový pretlak.
  • Touto zmesou rezne potrieme a zabalíme ich do kelových listov.
  • V panvici na opečených kockách slaniny urestujeme druhú polvicu cibule, uložíme na ňu zabalené rezne, podlejeme trochou vody a prichutíme masoxovou kockou.
  • Prikryté dusíme asi 15 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Follow by Email