Bravčový bôčik s kapustou a jablkami

Bravčový bôčik s kapustou a jablkami

Suroviny

  • 1 kg bravčový bôčik
  • 1 kg červená kapusta
  • 2-3 kyslé jablká
  • soľ
  • rasca
  • 1 lyžička cukru
  • 100 ml červené víno

Postup

  • Mäso umyjeme, vrchnú kožu narežeme, osolíme, posypeme rascou, podlejeme trochou vody a prikryté dáme upiecť.
  • Kapustu pokrájame, posolíme a pridáme k napoly upečenému mäsu.
  • Podlejeme vínom a prikryté pečieme ešte asi 20-25 minút.
  • Kapustu nemiešame.
  • Pred dokončením poukladáme na kapustu jabĺčka pokrájané na tenké plátky a mäso dopečieme.
  • Podávame s knedľou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Follow by Email