bravcovy paprikas s haluskami

Bravčový paprikáš s haluškami

Bravčový paprikáš s haluškami sa pripravuje z bravčového karé bez kosti, cibule, zemiakov, mlieka, soli, mletej červenej papriky, čierneho korenia, vajíčka a polohrubej múky.

Bravčový paprikáš s haluškami

Suroviny

  • 500 g bravčové karé bez kosti
  • 1 cibuľa
  • 1 zemiak
  • 1 šálka mlieka (alebo smotana na varenie)
  • soľ
  • mletá červená paprika
  • čierne korenie
  • 1 vajce
  • 7 lyžíc polohrubá múka

Postup

  • Naložíme mäso do soli, čierneho korenia a mletej papriky. 
  • Dáme pražiť cibuľu. 
  • Keď je opražená, pridáme naložené mäso a opražíme. 
  • Podlejeme teplou vodou a dusíme asi 40min do skoro mäkka. 
  • Pridáme nastrúhaný zemiak na zahustenie, povaríme asi 5 minút. 
  • Prilejeme teplé mlieko. 
  • Povaríme, kým sa zemiak nerozvarí. 
  • Urobíme cesto z múky, vajca, posolíme, pridáme vlažnú vodu podľa potreby. 
  • Uvaríme v osolenej vode za pomoci haluškovača.
Hodnotenie receptu:
recipe image
Názov
Bravčový paprikáš s haluškami
Publikované dňa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kategórie