drzdodekova

Držková polievka – tradičná uhorská polievka

Držková polievka je tradičný druh uhorskej polievky, ktorá obsahuje hovädzie držky, papriku, cibuľu, bravčovú masť, pšeničnú múku, soľ a zmesi korenia.

Držková polievka

Suroviny

  • 200 g uvarené mrazené držky
  • 40 g masť
  • 50 g hladká múka
  • 40 g očistená cibuľa
  • 10 g mletá červená paprika
  • 1 strúčik cesnak
  • soľ
  • rasca
  • majorán
  • mleté čierne korenie

Postup

  • Na masti speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme múku a spravíme zápražku, do ktorej pred dohotovením zamiešame mletú červenú papriku. 
  • Zápražku zalejeme vodou, dobre rozmiešame a za občasného miešania varíme miernym varom 45 minút. 
  • Počas varenia pridáme do polievky rozdrvenú rascu, roztlačený cesnak a mleté čierne korenie. 
  • Do polievky pridáme držky pokrájané na tenké rezance a rozdrvený majorán, podľa chuti dosolíme a ešte krátko povaríme.
Hodnotenie receptu:
recipe image
Názov
Držková polievka
Publikované dňa
Priemerné hodnotenie
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kategórie