hrapol

Hrachová polievka

Hrachová polievka sa pripravuje z hrachu, masti, hladkej múky, údenej slaniny, cesnaku, soli, čierneho korenia a majoránu.

Hrachová polievka

Suroviny

  • 150 g olúpaný sušený hrach
  • 40 g masť
  • 60 g hladká múka
  • 50 g údená slanina
  • 1 žemľa
  • strúčik cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • majorán

Postup

  • Dôkladne umytý a deň vopred namočený hrach uvaríme vo vode, v ktorej bol namočený, do mäkka.
  •  Počas varenia vyvarenú vodu dolievame. 
  • Uvarený hrach rozmixujeme v mixéri. 
  • Z masti a múky spravíme zápražku, zalejeme ju vodou, dobre rozmiešame, osolíme, okoreníme a za občasného miešania varíme pomalým varom 45 minút. 
  • Do uvarenej polievky pridáme hrach, roztlačený cesnak, soľ, majorán a ešte chvíľu povaríme. 
  • Údenú slaninu pokrájanú na malé kocky opražíme a masť z nej zlejeme. 
  • Na masti zo slaniny opečieme žemľu pokrájanú na tenké rezance, ktorú spolu s opraženou slaninou pridáme do polievky tesne pred podávaním. 
Hodnotenie receptu:
recipe image
Názov
Hrachová polievka
Publikované dňa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kategórie