Hrášková polievka

 

Hrášková polievka

Suroviny
  

  • 200 g hrášok
  • smotana na varenie (môže byť aj mlieko)
  • trocha masla
  • 1 PL hladká múka
  • 1 vajce

Postup
 

  • Do hrnca s vodou pridáme hrášok a dáme variť.
  • Keď voda začne vrieť, pridáme do nej smotanu na varenie v ktorej sme rozmiešali hladkú múku.
  • Z hladkej múky, 1 celého vajíčka a vody spravíme redšie cesto, ktoré potom hádžeme cez haluškovač do polievky.
  • Posolíme a varíme asi 5 minút (pokiaľ sa halušky neuvaria).
  • Nakoniec môžme na zjemnenie pridať trošku masla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnotenie