kappos

Kapustový posúch

Kapustový posúch sa pripravuje z hladkej múky, masla, soli, droždia, vody, kyslej smotany, vajíčka, kapusty, cibule, slaniny a čierneho korenia.

Kapustový posúch

Suroviny

  • 260 g hladká múka
  • 2 lyžice rozpustené maslo
  • 1 lyžička soľ
  • 10 g droždie
  • 120-130 ml vlažná voda

plnka:

  • 1 kyslá smotana
  • 1 vajce
  • 250 g nastrúhaná kapusta
  • 2 červená cibuľa
  • 100 g tenké plátky slaniny
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • lístky tymianu

Postup

  • Múku so soľou dáme do misy. 
  • Pridáme vychladnuté maslo, droždie rozpustené vo vlažnej vode a vypracujeme cesto. 
  • Prikryjeme ho utierkou a necháme 30 minút odstáť. 
  • Cesto rozvaľkáme a prenesieme ho na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. 
  • Cibuľu pokrájame spolu s kapustou, posolíme a opečieme na oleji. 
  • Necháme vychladnúť. 
  • Kyslú smotanu vymiešame s vajcom, osolíme, okoreníme a pridáme lístky tymianu. 
  • Vmiešame do vychladnutej kapustovej masy. 
  • Rozložíme na cesto spolu s plátkami slaniny, povrch pokvapkáme 2 lyžicami oleja a pri teplote 180 stupňov Celzia upečieme.
Hodnotenie receptu:
recipe image
Názov
Kapustový posúch
Publikované dňa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kategórie