Malinový koláč

Gaštanová roláda sa pripravuje z gaštanového pyré, vlašských orechov, masla, rumu, cukru, vajec a kakaa.

Malinový koláč

Suroviny

  • 500 g maliny
  • 3 vajcia
  • 120 g maslo
  • 150 g práškový cukor
  • 2 balíčky vanilínový cukor
  • 250 g polohrubá múka
  • 3 PL kukuričný škrob
  • 200 g mäkký tvaroh
  • 120 ml smotana na šľahanie
  • 2 lyžičky kypriaci prášok

Postup

  • Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny.
  • Pridáme rozšľahané vajcia, preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom, smotanu na šľahanie a 1 lyžicu kukuričného škrobu. Cesto dobre premiešame a rozdelíme na dve časti.
  • Polovicu cesta dáme do vymastenej štvorcovej formy vysypanej múkou.
  • Na cesto dáme tvarohovú plnku pripravenú zmiešaním tvarohu, 1 lyžice kukuričného škrobu a vanilínového cukru.
  • Na tvaroh poukladáme maliny, ktoré posypeme zvyšným kukuričným škrobom.
  • Na to rozotrieme druhú časť cesta.
  • Naplnenú formu vložíme do rúry vyhriatej na 160°C a upečieme.
  • Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a pokrájame na kúsky.
Hodnotenie receptu:
recipe image
Názov
Gaštanová roláda
Publikované dňa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kategórie

Follow by Email
Facebook
Facebook