parkur

Pečené kuracie prsia s parmezánom

Pečené kuracie prsia s parmezánom sa pripravujú z kuracieho mäsa, parmezánu, cukety, masla, cesnaku, čierneho korenia, soli a oleja.

Pečené kuracie prsia s parmezánom

Suroviny

  • 500 g kuracie prsia
  • 70 g strúhaný syr typu parmezán
  • 2 cuketa
  • 50 g maslo
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olej

Postup

  • Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie a hrubšie kúsky. 
  • Mäso osolíme a okoreníme. 
  • Maslo roztopíme, necháme vychladnúť a pridáme k nemu prelisovaný cesnak. 
  • Mäso obalíme najprv v masle a potom zľahka v syre (môžete k syru pridať strúhanku, mäso bude chrumkavejšie). 
  • Preložíme na vymastený plech. 
  • Cuketu umyjeme, nakrájame, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a tiež obalíme v syre. 
  • Pečieme asi 45 minút. 
  • Prvých 20 minút prikryjeme plech alobalom, potom ho dáme dole. 
  • Môžeme k mäsu pridať aj nakrájané zemiaky (osolíme, posypeme rascou), a posledných 10 minút pred koncom pečenia môžeme pridať aj cherry paradajky.
Hodnotenie receptu:
recipe image
Názov
Pečené kuracie prsia s parmezánom
Publikované dňa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kategórie