Placky z medvedieho cesnaku

Placky z medvedieho cesnaku

Suroviny

  • 6 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 vajce
  • 8-9 lyžíc hladká múka
  • 100 ml jogurt
  • 1 lyžička sušený majorán
  • 2 hrste listy medvedieho cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej

dip:

  • 2 lyžice smotana
  • 100 g jemný tvaroh
  • sušený cesnak
  • čili

Postup

  • Očistené zemiaky jemne nastrúhamr aj s cibuľou, pridáme vajce, múku, jogurt, majorán, soľ, korenie a premiešame. 
  • Listy medvedieho cesnaku opláchneme a osušíme. 
  • Nasekáme a zapracujeme do cesta.
  •  Na oleji upečieme z cesta tenké placky. 
  • Smotanu vidličkou dobre vyšľaháme, pridáme jemný tvaroh, soľ, trochu sušeného cesnaku a čili. 
  • Placky podávame teplé so studeným smotanovým dipom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kategórie

Follow by Email
Facebook
Facebook