• Pridaj recept
  • 	Pirohy s makom

    Pirohy s makom



    Suroviny

    • 600g zemiakov
    • 200g hrubej múky
    • 1 vajce
    • 200g lekváru
    • 100g maku
    • 100g masla
    • soľ
    • 100g strúhanky
    • 100g práškového cukru

    Postup

    V šupke uvarené a vychladnuté zemiaky očistíme, postrúhame, osolíme, pridáme vajce, preosiatu múku a vypracujeme tuhšie cesto. Z vyvaľkaného cesta vykrajujeme štvorce alebo kolieska, do stredu dáme hustejší lekvár, cesto preložíme, okraje zatlačíme, aby lekvár pri varení nevytiekol. Pirohy pomaly varíme v osolenej vode. Uvarené a odkvapkané vkladáme do maku zmiešaného s cukrom a jednotlivé porcie na tanieri polejeme roztopeným maslom.


    Nové recepty