• Pridaj recept
  • 	Jablkovo-tvarohová žemľovka

    Jablkovo-tvarohová žemľovka



    Suroviny

    • 4 žemle (môžu byť aj rožky)
    • 5dl mlieka
    • 500g jabĺk
    • 400g mäkkého tvarohu
    • 20g hrozienok
    • 100g masla
    • 2 vajcia
    • 100g práškového cukru
    • mletá škorica

    Postup

    Žemle pokrájame na tenké plátky a navlhčíme mliekom s rozšľahaným vajcom. Jablká očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle, tvaroh zmiešame s celým vajcom, hrozienkami, trochou práškového cukru. Misu vymastíme maslom, na dno poukladáme žemle, na ne rozložíme jablká, posypeme cukrom a škoricou, položíme tvarohovú vrstvu, posypeme cukrom, zakryjeme žemľami a znova dáme jablkovú a tvarohovú vrstvu. Nakoniec uložíme zvyšok žemlí, pokvapkáme roztopeným maslom a upečieme. Teplú žemľovku ešte posypeme cukrom.


    Nové recepty