• Pridaj recept
  • 	Hruškový koláč s čokoládou

    Hruškový koláč s čokoládou



    Suroviny

    • 100g masla
    • 3 vajcia
    • 150g práškového cukru
    • 2 lyžice kakaa
    • 60g rozpustenej bielej čokolády
    • 260g polohrubej múky
    • 2 lyžičky kypriaceho prášku
    • 125ml smotany na šľahanie
    • 4-5 hrušiek
    • šťava z polovice citróna
    • ovocný sirup

    Postup

    Hrušky ošúpeme, rozpolíme, zbavíme jadierok, vložíme do ovocného sirupu, do ktorého sme pridali citrónovú šťavu, a varíme 5 minút na miernom plameni. Vyberieme a necháme vychladnúť. Práškový cukor vymiešame so zmäknutým maslom, pridáme vajcia a vychladnutú čokoládu. Múku preosejeme s kypriacim práškom a s kakaom. Prilejeme smotanu na šľahanie, vymiešanú zmes a všetko spolu premiešame. Keramickú misu vymastíme, vysypeme a rozotrieme do nej polovičnú časť cesta. Na cesto poukladáme vychladnuté hrušky, na ktoré dáme zvyšnú časť cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia približne 50 minút. Po vychladnutí pokrájame a posypeme práškovým cukrom.


    Nové recepty