• Pridaj recept
  • 	Orechový závin

    Orechový závin



    Suroviny

    • 250g hladkej múky
    • štipka soli
    • 125g masla
    • 1 vajce
    • 1 lyžica cukru
    • 10g droždia
    • 1dl mlieka
    • vajce na potretie
    • Plnka:
    • 150g pomletých vlašských orechov
    • 125ml mlieka
    • 80g krupicového cukru
    • hrozienka
    • nastrúhaná citrónová kôra

    Postup

    Orechy povaríme v mlieku, pridáme cukor, hrozienka, nastrúhanú citrónovú kôru, prehrejeme a necháme vychladnúť. Z vlažného mlieka, cukru a rozdrobeného droždia urobíme kvások. Múku spracujeme so štipkou soli, s maslom, vajcom a vykysnutým kváskom a dôkladne vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na dve časti, každú vyvaľkáme na pomúčenej doske, rozložíme na ne orechovú plnku a zvinieme. Záviny potrieme rozšľahaným vajcom a v horúcej rúre upečieme dozlatista. Hotové pocukrujeme.


    Nové recepty