• Pridaj recept
  • 	Hruškové rezy so šľahačkou

    Hruškové rezy so šľahačkou



    Suroviny

    • 3 vajcia
    • 5 lyžíc práškového cukru
    • 5 lyžíc polohrubej múky
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • Plnka:
    • 400g hrušiek
    • hruškový džem
    • ovocný sirup
    • 500ml pomarančového džúsu
    • 1 zlatý klas
    • 500ml smotany na šľahanie
    • 2 balíčky stužovača šľahačky
    • nastrúhaná čokoláda
    • šťava z polovice limety
    • 1 balíček vanilínového cukru

    Postup

    Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme múku preosiatu s kypriacim práškom a vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech s rozmermi 28x21cm a v rúre vyhriatej na 190 stupňov Celzia upečieme. Po vychladnutí potrieme cesto hruškovým džemom. Medzitým očistené hrušky pokrájané na kúsky vložíme do ovocného sirupu a na miernom plameni povaríme asi 7 až 10 minút. Potom ich scedíme a odložíme. Pomarančový džús dáme do hrnca, pridáme limetovú šťavu, vanilínový cukor, latý klas a uvaríme kašu. Vmiešame uvarené kúsky hrušiek a kašu natrieme na povrch cesta potretého džemom. Odložíme do chladu stuhnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha so stužovačom šľahačky. Rozotrieme na stuhnutú kašu, pokrájame na rezy a posypeme strúhanou čokoládou.


    Nové recepty