• Pridaj recept
  • 	Grófkin koláč

    Grófkin koláč



    Suroviny

    • 450g polohrubej múky
    • 125g hery
    • 1/2 balíčka prášku do pečiva
    • 200g práškového cukru
    • 4 žĺtky
    • 1-2PL mlieka
    • citrónová kôra
    • 1 lyžička kakaa
    • plnka:
    • 7 očistených jabĺk
    • sneh zo 4 bielkov
    • 1 vanilínový cukor
    • 2PL kryštálového cukru
    • 70-100g posekaných orechov
    • 70-100g hrozienok

    Postup

    Na doske vypracujeme zo surovín vláčne cesto a tretinu z neho odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky. Do zvyšku pridáme kakao. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto postrúhame očistené jablká, posypeme ich vanilínovým a kryštálovým cukrom, posekanými orechmi a hrozienkami. Môžeme pridať aj škoricu. Na jablká rozotrieme sneh z bielkov a naň postrúhame cesto z chladničky. Dáme piecť do mierne predhriatej rúry asi na 30 minút. Hotový koláč ozdobíme rozpustenou čokoládou.


    Nové recepty