• Pridaj recept
  • 	Jahodový koláč

    Jahodový koláč



    Suroviny

    • 4 žĺtky
    • 3PL práškového cukru
    • 150g flory
    • 280g hrubej múky
    • 100ml mlieka
    • 20g droždia
    • jahody, koláče, zákusky, recept
    • pena:
    • 4 bielky
    • 250g práškového cukru

    Postup

    Žĺtky, cukor a floru vymiešame. Pridáme múku. V teplom osladenom mlieku necháme napučať droždie, ktoré potom pridáme do cesta a premiešame. Rozotrieme ho na pomastený, múkou posypaný plech. Na cesto poukladáme jahody, trochu ich posypeme cukrom a necháme asi hodinu na teplejšom mieste. Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme práškový cukor a ušľaháme jemnú hustú penu, ktorú rovnomerne rozotrieme na ovocie. Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 45 minút.


    Nové recepty