• Pridaj recept
  • 	Krehká malinová torta

    Krehká malinová torta



    Suroviny

    • cesto:
    • 6 bielkov
    • štipka soli
    • 300g krupicového cukru
    • 1 lyžička citrónovej šťavy
    • 1PL maizeny
    • plnka:
    • 350g malín
    • 300ml mlieka
    • 1 malinový puding
    • 120g práškového cukru
    • 2PL krupicového cukru
    • 3-4 plátky želatíny
    • 100g mascarpone
    • 60ml vyšľahanej smotany na šľahanie
    • na ozdobu:
    • maliny, lístky mäty
    • práškový cukor

    Postup

    Z bielkov a zo štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Pridáme citrónovú šťavu, po častiach pridávame krupicový cukor a spolu znova vyšľaháme dotuha. Pridáme maizenu a zľahka premiešame. Snehové cesto rozotrieme na dva plechy veľkosti okrúhlej tortovej formy. Vložíme do mierne vyhriatej rúry a pri teplote 90 stupňov Celzia sušíme 150 až 180 minút. 250g malín zasypeme práškovým cukrom, premiešame a necháme 15 minút odstáť. Potom ich rozmixujeme, prepasírujeme, prilejeme mlieko, pridáme krupicový cukor. K tomu pridáme uvarený vychladnutý malinový puding zmiešaný s mascarpone s napučanou želatínou a vyšľahanú šľahačku. Na jednu časť usušeného snehového cesta natrieme plnku, uložíme zvyšné maliny a prikryjeme druhým snehovým cestom. Naplnenú tortu odložíme na pár hodín do chladničky. Potom ju pokrájame, posypeme práškovým cukrom, ozdobíme malinami a lístkami mäty.


    Nové recepty