• Pridaj recept
  • 	Celozrnná šťavnatá bábovka

    Celozrnná šťavnatá bábovka



    Suroviny

    • 3 vajcia
    • 1 balíček vanilínového cukru
    • 75ml vody
    • 75ml olivového oleja
    • 250g celozrnnej polohrubej múky
    • 6PL javorového sirupu
    • za hrsť vlašských orechov
    • 1 hruška
    • tri štvrtiny balíčka kypriaceho prášku

    Postup

    Do mixéra dáme vajcia a vanilkový cukor a vymiešame dopenista. Prilievame vodu s olejom a javorový sirup. Potom pridáme pomleté orechy a vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom. Nakoniec pridáme postrúhanú a očistenú hrušku. Cesto vylejeme do pripravenej formy a pri telote 200 stupňov Celzia pečieme 15 minút. Znížime teplotu na 180 stupňov Celzia a ešte 25 minút dopekáme.


    Nové recepty