• Pridaj recept
  • 	Mrkvová bábovka

    Mrkvová bábovka



    Suroviny

    • 350g mrkvy
    • 350g polohrubej múky
    • 160g práškového cukru
    • 2PL medu
    • 300ml smotany na šľahanie
    • 1 balíček vanilínového cukru
    • 4PL oleja
    • 2 vajcia
    • 2 lyžičky pomarančovej kôry
    • 1 balíček kypriaceho prášku

    Postup

    Mrkvu postrúhame. Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom a s medom. Prilejeme olej, smotanu, postupne pridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom, pomarančovú kôru a nakoniec zapracujeme postrúhanú mrkvu. Cesto dáme do vymastenej, strúhankou vysypanej bábovkovej formy a upečieme pri 180 stupňoch Celzia. Vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom a pokrájame.


    Nové recepty