• Pridaj recept
  • 	Jahodový koláč

    Jahodový koláč



    Suroviny

    • 2 balíčky bebe keksov
    • 2 jahodové kompóty
    • 2 balíčky jahodového pudingu v prášku
    • 100ml jahodovej šťavy0250ml smotany na šľahanie
    • 200ml kyslej smotany
    • 2 balíčky vanilínového cukru
    • 1 balíček želatínového stužovača

    Postup

    Polovičnú časť keksov uložíme na suchý plech. Jahodové kompóty aj so šťavou rozmixujeme. Pridáme ovocnú šťavu, puding a na miernom plameni uvaríme puding, ktorý rozotrieme na keksy. Odložíme do chladu stuhnúť. Smotanu vyšľaháme do tuha, vmiešame kyslú smotanu s vanilínovým cukrom a podľa návodu pripravíme želatínový stužovač. Spolu premiešame, natrieme na vychladnutý puding a na povrch rozložíme zvyšné keksy. Odložíme do chladu na 8 až 10 hodín odležať. Po stuhnutí ozdobíme kúskami čerstvých jahôd.


    Nové recepty