Gaštanová roláda

Gaštanová roláda sa pripravuje z gaštanového pyré, vlašských orechov, masla, rumu, cukru, vajec a kakaa.

gasrol

 

gasrol

Gaštanová roláda

Suroviny
  

  • 750 g gaštanové pyré
  • 100 g vlašské orechy
  • 100 g maslo
  • 100 ml rum

Plnka:

  • 100 g kryštálový cukor
  • 2 vajce
  • 250 g maslo
  • 2 lyžice kakao

Postup
 

  • Vlašské orechy pomelieme a zmiešame s gaštanovým pyré, postrúhaným tukom a rumom. 
  • Dohladka vymiešanú masu rozložíme na alobal a rozotrieme do obdĺžnika. 
  • Nad parou vymiešame vajcia s cukrom a kakaom. 
  • Postrúhaný tuk vyšľaháme a postupne doň zapracujeme vymiešanú, mierne vychladnutú vajcovú zmes. 
  • Vznikne tak hladký, tzv. parížsky krém. 
  • Na gaštanovú zmes rozotretú na alobale natrieme pripravenú plnku. 
  • Pomocou alobalu stočíme do rolády a necháme v chlade stuhnúť, najlepšie cez noc. 
  • Pred podávaním urobíme navrchu rolády vidličkou ozdobné ryhy.

Hodnotenie receptu:
recipe image
Názov
Gaštanová roláda
Publikované dňa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnotenie