• Pridaj recept
  • 	Gaštanová roláda

    Gaštanová roláda



    Suroviny

    • 750g gaštanového pyré
    • 100g vlašských orechov
    • 100g masla
    • 100ml rumu
    • Plnka:
    • 100g kryštálového cukru
    • 2 vajcia
    • 250g masla
    • 2 lyžice kakaa

    Postup

    Vlašské orechy pomelieme a zmiešame s gaštanovým pyré, postrúhaným tukom a rumom. Dohladka vymiešanú masu rozložíme na alobal a rozotrieme do obdĺžnika. Nad parou vymiešame vajcia s cukrom a kakaom. Postrúhaný tuk vyšľaháme a postupne doň zapracujeme vymiešanú, mierne vychladnutú vajcovú zmes. Vznikne tak hladký, tzv. parížsky krém. Na gaštanovú zmes rozotretú na alobale natrieme pripravenú plnku. Pomocou alobalu stočíme do rolády a necháme v chlade stuhnúť, najlepšie cez noc. Pred podávaním urobíme navrchu rolády vidličkou ozdobné ryhy.


    Nové recepty