• Pridaj recept
  • 	Malinové tortičky

    Malinové tortičky



    Suroviny

    • 250g hladkej múky
    • 50g mletých lieskových orieškov
    • 70g práškového cukru
    • 130g masla
    • 1 vajce
    • 1 žĺtok
    • 400g malín
    • práškový cukor na posypanie
    • krém:
    • 350ml mlieka
    • 50g kryštálového cukru
    • 1 vanilkový puding v prášku
    • 200ml kyslej smotany
    • 50g práškového cukru

    Postup

    Preosiatu múku zmiešame s mletými orieškami a cukrom. Pridáme na kúsky pokrájané studené maslo, vajce, žĺtok (bielok si necháme na potretie cesta) a rýchlo vypracujeme cesto. Cesto vložíme do mikroténového vrecka a na 2 hodiny odložíme do chladničky. Mrdzitým si pripravíme krém: 250ml mlieka zahrejeme. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame kryštálový cukor a pudingový prášok a túto zmes vmiešame do zohriateho mlieka. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme asi 1 minútu do zhustnutia. Horúci puding prelejeme do misy, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Vychladnutý puding prešľaháme a potom doň po častiach vmiešame kyslú smotanu zmiešanú s práškovým cukrom. Studené cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 až 4mm, vykrojíme kolieska s priemerom asi 12cm a vyložíme ním formičky, ktoré dáme do chladničky, aby cesto stuhlo. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia. Pred pečením cesto popicháme vidličkou. Pečieme asi 12 minút. Ešte horúce tortičky potrieme bilekom. Pred podávaním ich naplníme krémom, ozdobíme malinami a posypeme práškovým cukrom.


    Nové recepty