• Pridaj recept
  • 	Parfait s černicovým topingom

    Parfait s černicovým topingom



    Suroviny

    • 4 žĺtky
    • 100g práškového cukru
    • 150g bieleho smotanového jogurtu
    • 1 lyžička postrúhanej citrónovej kôry
    • 1 lyžička citrónovej šťavy
    • 40g posekaných pistácií
    • 250ml smotany na šľahanie
    • 100ml ovocného pyré (marhuľové, broskyňové)
    • černice na ozdobenie
    • černicový toping:
    • 250g černíc
    • 150ml vody
    • 100g želírovacieho cukru 2:1

    Postup

    Chlebíčkovú formu vyložíme potravinovou fóliou. Žĺtky s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia. Do vlažnej hmoty v vmiešame postupne jogurt, citrónovú kôru a šťavu, posekané pistácie, vyšľahanú smotanu a ovocné pyré. Hmotu rozotrieme do pripravenej formy a minimálne na 4 hodiny dáme do mrazničky. Medzitým pripravíme černicový toping: černice zalejeme vodou, rozvaríme, prepasírujeme a privedieme do varu. Pridáme želírovací cukor (postupujeme podľa návodu na obale) a povaríme. Parfait podávame s černicami a s černicovým topingom.


    Nové recepty