• Pridaj recept
  • 	Ovocný kinder rez

    Ovocný kinder rez



    Suroviny

    • cesto:
    • 6 vajev
    • 8PL kryštálového cukru
    • 2PL oleja
    • 4PL vody
    • 4PL holandského kakaa
    • 10PL polohrubej múky
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • štipka soli
    • plnka:
    • 4PL masla
    • práškový cukor podľa chuti
    • 1 balíček vanilínového cukru
    • 500g mäkkého tvarohu
    • 300g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
    • 250g bobuľovitého ovocia podľa chuti /maliny, černice, ríbezle,...)

    Postup

    Žĺtky s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Primiešame olej, vodu, kako a preosiatu múku s kypriacim práškom. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do cesta. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia. Polovicu cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 7 minút. Rovnako upečieme aj druhú časť cesta. Z upečených plátov opatrne stiahneme papier. Maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom do penista. Pridáme tvaroh a jogurt. Zľahka vymiešame (nie šľahačom, lebo by krém veľmi zredol). Nakoniec opatrne vmiešame umyté, odkavapkané ovocie. Plnku natrieme na jeden vychladnutý plát cesta, na krém priložíme druhý plát cesta. Jemne popritláčame a necháme stuhnúť v chladničke asi 2 hodiny. Nakrájame na kocky.


    Nové recepty