• Pridaj recept
  • 	Mramorová bábovka

    Mramorová bábovka



    Suroviny

    • 5 vajec
    • 200g trstinového cukru
    • 1 balíček vanilínového cukru
    • 120ml oleja
    • 150ml mlieka300g hladkej špaldovej múky
    • 1 kypriaci prášok
    • 1 lyžička postrúhanej citrónovej kôry
    • 2 lyžičky kakaa
    • maslo na vymazanie a strúhanka na vysypanie formy
    • 2PL nasucho opražených mandľových lupienkov
    • poleva:
    • 100g horkej čokolády
    • 40g masla

    Postup

    Žĺtky s trstinovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do hustej peny, vmiešame olej a mlieko. Postupne primiešame múku s kypriacim práškom a citrónovou kôrou. Asi dve tretiny cesta nalejeme do vymastenej bábovkovej formy vysypanej strúhankou. Do zvyšného cesta pridáme kakao a premiešame. Nalejeme do formy a vidličkou vytvoríme mramorovanie. Bábovku pečieme 40 minút v rúre vopred vyhriatej na 160 stupňov Celzia. Po miernom vychladnutí bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Čokoládu s maslom rozpustíme v teplom vodnom kúpeli a dobre premiešame. Vlažnou polevou polejeme bábovku a posypeme ju mandľovými lupienkami.


    Nové recepty