• Pridaj recept
  • 	Čokoládová bábovka

    Čokoládová bábovka



    Suroviny

    • 200g horkej čokolády
    • 150g masla
    • 6 vajec
    • 300g krupicového cukru
    • 100g hladkej múky
    • 50g kakaa
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • zmes kakaa a práškového cukru
    • čokoládové hobliny
    • lístky medovky na ozdobenie

    Postup

    V teplom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a dobre premiešame. Vajcia s krupicovým cukrom vyšľaháme do peny, vmiešame vlažnú rozpustenú čokoládu s maslom a postupne zapracujeme múku s kypriacim práškom a kakaom. Cesto nalejeme do bábovkovej formy vymastenej maslom a vysypanej hrubou múkou a pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia asi 40 minút. Po miernom vychladnutí vyklopíme z formy a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.


    Nové recepty