• Pridaj recept
  • 	Čokoládová torta

    Čokoládová torta



    Suroviny

    • 120g masla
    • 40g práškového cukru
    • štipka soli
    • 6 žĺtkov
    • 130g roztopenej čokolády
    • 6 bielkov
    • 180g cukru
    • 130g hladkej múky
    • Krém:
    • 230g masla
    • 125g kakaa
    • štipka soli
    • 200g práškového cukru
    • dreň z vanilkového struku

    Postup

    Cesto si pripravíme deň vopred. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Pomaly primiešame žĺtky a roztopenú čokoládu. Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Jednu tretinu snehu pridáme do žĺtkovej hmoty, do zvyšku opatrne primiešame múku a pridáme štipku soli. Tortovú formu vyložíme papierom, vylejeme do nej cesto a povrch uhladíme. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190°C asi 50 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Na druhý deň korpus vyberieme z formy a prekrojíme na štyti tenšie pláty. Krém: Maslo vymiešame s kakaovým práškom, soľou, práškovým cukrom a vanilkou. Natuho vyšľaháme smotanu a primiešame do maslovej hmoty. Polovicou krému natrieme tortové pláty a zložíme ich do tvaru torty. Zvyškom krému natrieme povrch a okraje torty. Môžeme ozdobiť vlnkami urobenými pomocou stierky.


    Nové recepty