• Pridaj recept
  • 	Krémové jahodové rezy

    Krémové jahodové rezy



    Suroviny

    • 4 vajcia
    • 200g práškového cukru
    • 1 balíček vanilínového cukru
    • 100ml oleja
    • 100ml mlieka
    • 200g polohrubej múky
    • 1 kypriaci prášok
    • krém:
    • 1l mlieka
    • 3 balíčky zlatého klasu
    • 6PL kryštálového cukru
    • 750ml kyslej smotany
    • 4Pl ríbezľového džemu
    • 300-350g čerstvých jahôd
    • 2 balíčky čírej želatíny

    Postup

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme mlieko, olej, sneh z bielkov a múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia pečieme 20 až 25 minút. Z mlieka, cukru a zo zlatého klasu pripravíme hustý krém. Do vychladnutého krému zamiešame kyslú smotanu a 2 lyžice džemu. Zvyšným džemom potrieme vychladnutý upečený plát a navrstvíme krém. Na krém uložíme ovocie. Polejeme želatínou pripravenou podľa návodu na obale a necháme stuhnúť.


    Nové recepty