• Pridaj recept
  • 	Jahodové rezy

    Jahodové rezy



    Suroviny

    • 200g marcipánu
    • 200g masla
    • 3 balíčky sušenej citrónovej kôry
    • 250g práškového cukru
    • 4 vajcia
    • 200g polohrubej múky
    • 100g škrobovej múčky
    • 3 lyžičky prášku do pečiva
    • 0,8dl mlieka
    • 2 citróny
    • 750g tvarohu
    • 6 plátkov želatíny
    • 4dl smotany na šľahanie
    • 1250g jahôd

    Postup

    Rúru zohrejeme na 175°C. Marcipán nastrúhame, 100g z neho vymiešame s maslom, jedným balením citrónovej kôry a 150g cukru dokrémovita. Po jednom vmiešame vajíčka. Pridáme preosiatu múku, škrob, prášok do pečiva a mlieko. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, posypeme zvyšným strúhaným marcipánom a pečieme asi 25 minút. Vyklopíme z plechu na podložku a necháme vychladnúť. Vytlačíme šťavu z citrónov a vymiešame s tvarohom, citrónovou kôrou a so 100g cukru. Želatínu pripravíme podľa návodu, pridáme do tvarohu a necháme 30 minút v chlade. Medzitým vyšľaháme smotanu. Zamiešame do polotuhého tvarohového krému a rozotrieme ho na upečený plát. Jahody umyjeme, nakrájame a rozdelíme na koláč. Nakoniec koláč nakrájame na rezy a ozdobíme strúhanou bielou čokoládou.


    Nové recepty