• Pridaj recept
  • 	Bobuľový koláč

    Bobuľový koláč



    Suroviny

    • 300g miešaného bobuľového ovocia (maliny, čučoriedky, ríbezle)
    • 4 vajcia
    • 75g masla
    • 750g nízkotučného tvarohu
    • 1 vanilkový práškový puding
    • 5 lyžíc krupice
    • 75g kryštálového cukru
    • 1/2 balíčka prášku do pečiva
    • soľ
    • maslo na vymastenie formy
    • strúhanka na vysypanie formy

    Postup

    Ovocie umyjeme, preberieme a osušíme. Rúru predhrejeme na 200°C. Vajcia rozbijeme a rozdelíme. Maslo rozpustíme, necháme mierne vychladnúť a vyšľaháme dopenista vo veľkej mise spolu so žĺtkami. Do žĺtkovej masy postupne zapracujeme tvaroh, puding, krupicu, cukor, prášok do pečiva a soľ. Vymiešame dohladka. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a spolu s polovicou ovocia opatrne zapracujeme do tvarohového cesta. Cestom naplníme vymastenú a vysypanú tortovú formu s priemerom 24cm a dáme na zhruba hodinu piecť do vyhriatej rúry. Podľa potreby pred koncom pečenia môžeme zakryť papierom na pečenie. Po upečení vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť vo forme. Potom odstránime obruč, koláč nakrájame, ozdobíme zvyšným ovocím a pred podávaním pocukrujeme.


    Nové recepty