• Pridaj recept
  • 	Kapustový posúch

    Kapustový posúch



    Suroviny

    • 260g hladkej múky
    • 2 lyžice rozpusteného masla
    • 1 lyžička soli
    • 10g droždia
    • 120-130ml vlažnej vody
    • Plnka:
    • 1 kyslá smotana
    • 1 vajce
    • 250g nastrúhanej kapusty
    • 2 červené cibule
    • 100g tenkých plátkov slaniny
    • olej
    • soľ
    • mleté čierne korenie
    • lístky tymianu

    Postup

    Múku so soľou dáme do misy. Pridáme vychladnuté maslo, droždie rozpustené vo vlažnej vode a vypracujeme cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme 30 minút odstáť. Cesto rozvaľkáme a prenesieme ho na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Cibuľu pokrájame spolu s kapustou, posolíme a opečieme na oleji. Necháme vychladnúť. Kyslú smotanu vymiešame s vajcom, osolíme, okoreníme a pridáme lístky tymianu. Vmiešame do vychladnutej kapustovej masy. Rozložíme na cesto spolu s plátkami slaniny, povrch pokvapkáme 2 lyžicami oleja a pri teplote 180 stupňov Celzia upečieme.


    Nové recepty

    All rights reserved. © siOnline.sk