• Pridaj recept
  • 	Jelenie mäso s brusnicami

    Jelenie mäso s brusnicami



    Suroviny

    • 1 kg jelenieho mäsa
    • 1dl oleja
    • 1 mrkva, 1 petržlen, 1 cibuľa
    • citrónová šťava
    • 1 balíček korenia na divinu
    • šľahačková smotana
    • brusnice (alebo čučoriedky)

    Postup

    1 kg mäsa z diviny (naporcované alebo v celku - ja som dala naporcované) vložíme do marinády. Marinádu pripravíme z 1 dl oleja, do ktorého vmiešame korenie na divinu, pridáme nastrúhanú mrkvu, petržlen, necháme odležať minimálne 24 hodín. Opražíme cibuľu, pridáme mäso, prudko opečieme, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Zo šťavy pripravíme chutnú omáčku. Pridáme sladkú smotanu, necháme zvariť na miernom ohni, dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s varenými knedľami, s brusnicami alebo čučoriedkami.


    Nové recepty

    All rights reserved. © siOnline.sk