• Pridaj recept
  • 	Kuracie prsia s karfiolom (brokolicou)

    Kuracie prsia s karfiolom (brokolicou)



    Suroviny

    • 8 plátkov kuracích pŕs
    • 8 plátkov šunky
    • 8 plátkov syru typu eidam
    • 2 lyžice horčice
    • 3 vaječné žĺtky
    • 4dl kyslej smotany
    • 2 lyžice hladkej múky
    • soľ, čierne korenie, olej
    • karfiol (alebo brokolica)

    Postup

    Karfiol alebo brokolicu rozoberieme na ružice a v slanej vode uvaríme domäkka. Plátky mäsa, ktoré sme vopred ochutili soľou a čiernym korením a obalili v múke, pečieme v horúcom oleji 2-3 minúty z oboch strán a ihneď potom preložíme do zapekacej misy. Na každý plátok položíme po 1 plátku šunky a syra a nakoniec navrch naukladáme karfiol (brokolicu). Pokropíme kyslou smotanou vymiešanou s múkou, vaječnými žĺtkami, horčicou, so soľou a s čiernym korením a v rúre upečieme dočervena. Podávame s ryžou alebo so zemiakovým pyré.


    Nové recepty

    All rights reserved. © siOnline.sk