• Pridaj recept
  • 	Hovädzie závitky

    Hovädzie závitky



    Suroviny

    • 400g hovädzieho mäsa
    • soľ, mleté čierne korenie
    • 10g horčice
    • 20g údenej slaniny
    • 60g čerstvej salámy
    • 50g kyslých uhoriek
    • 1 natvrdo uvarené vajce
    • 60g tuku
    • 100g cibule
    • 40g hladkej múky

    Postup

    Očistené, umyté mäso pokrájame na rezne, vyklepeme, narežeme okrajové blany, osolíme, okoreníme, na jednej strane natrieme horčicou a plníme na hrubšie rezance pokrájanou slaninou, salámou, kyslou uhorkou a štvrťkou natvrdo uvareného vajca. Potom rezne zvinieme, spevníme špáradlom alebo kovovou ihlicou a zo všetkých strán prudko opečieme na rozpálenom tuku. Na tuku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme opečené závitky, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, poprážíme, zalejeme vlažným vývarom, dobre premiešame a varíme asi 30 minút. Hotovú šťavu precedíme na mäkké závitky a krátko povaríme. Ako prílohu podávame varené zemiaky alebo dusenú ryžu.


    Nové recepty

    All rights reserved. © siOnline.sk