• Pridaj recept
  • 	Sviečková na smotane II.

    Sviečková na smotane II.



    Suroviny

    • 400g hovädzej sviečkovice
    • 40g masti
    • 40g cibule
    • 20g údenej slaniny
    • 80g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
    • soľ
    • čierne korenie
    • bobkový list
    • 250ml kyslej smotany
    • 30g hladkej múky
    • cukor, ocot

    Postup

    Sviečkovicu odblaníme, umyjeme a popreťahujeme nakrájanou údenou slaninou. Dáme na rozpálenú masť a z každej strany opečieme. Pridáme k nej očistenú, pokrájanú cibuľu, zeleninu, čierne korenie, bobkový list, osolíme, trošku podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a do šťavy prilejeme kyslú smotanu rozmiešanú s múkou. Necháme zovrieť, pridáme podľa chuti cukor a ocot. Omáčku prelisujeme a do hotovej vložíme mäso.


    Nové recepty

    All rights reserved. © siOnline.sk