• Pridaj recept
  • 	Bravčové plátky na kari

    Bravčové plátky na kari



    Suroviny

    • 1 kg bravčové stehno
    • 5PL paradajkovej šťavy
    • 1ČL kari korenia
    • 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku
    • 1ČL drvenej rasce
    • mleté čierne korenie
    • chilli paprička
    • soľ, olej, hladká múka

    Postup

    Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky, jemne naklepeme, posolíme, okoreníme, poprášime múkou. Na rozpálenom oleji plátky sprudka opečieme z obidvoch strán. Cibuľu nakrájame nadrobno a na výpeku ju opražíme dosklovita. Pridáme opražené plátky mäsa, kari korenie, rascu, paradajkovú šťavu (ja používam svoju domácu), nadrobno pokrájaný cesnak, chilli korenie. Podlejeme vývarom alebo horúcou vodou a dusíme do mäkka za občasného miešania. Podľa potreby vodu prilievame. Dochutíme soľou, vegetou. Zahusťovať nemusíme, postačí múka, s ktorou boli plátky obalené. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.


    Nové recepty

    All rights reserved. © siOnline.sk