• Pridaj recept
  • 	Pečeňové dolky

    Pečeňové dolky



    Suroviny

    • 250g bravčovej pečene
    • 500g zemiakov
    • 2 vajcia
    • 1-2PL strúhanky
    • soľ, mleté čierne korenie
    • štipka majoránu, strúčik cesnaku
    • olej

    Postup

    Pečeň pomelieme. Očistené zemiaky postrúhame a chvíľu necháme stáť. Potom z nich zlejeme vodu. Zmiešame ich s pomletou pečeňou, ochutíme soľou, korením, majoránom a rozotretým cesnakom. Pridáme žĺtky a tuhý sneh z bielkov. Podľa potreby zahustíme strúhankou. Na rozohriatom oleji na panvici pečieme dolky z obidvoch strán. Podávame s prívarkami alebo so zeleninou dusenou na masle.


    Nové recepty

    All rights reserved. © siOnline.sk