• Pridaj recept
  • 	Balkánsky plameň

    Balkánsky plameň



    Suroviny

    • 600g bravčového mäsa
    • 60g údenej slaniny
    • 100g šampiňónov
    • 80g cibule
    • olej
    • 150g sterilizovaného leča
    • feferónka, kečup
    • 3 strúčiky cesnaku
    • soľ, mleté čierne korenie
    • kápia, petržlenová vňať
    • 4 kolieska citróna

    Postup

    Umyté mäso odblaníme, pokrájame na väčšie rezance. Cibuľu a šampiňóny pokrájame. V hlbšej panvici rozpálime tuk a opražíme na ňom kocky slaniny. Pridáme osolené a okorenené mäso a za stáleho miešania ho opekáme. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme cibuľu, huby, feferónku, roztlačený cesnak a nakoniec lečo (bez šťavy), ktoré zjemníme 2 lyžicami kečupu. Dochutíme soľou a dodusíme.


    Nové recepty

    All rights reserved. © siOnline.sk