• Pridaj recept
  • 	Rezne s lunexom

    Rezne s lunexom



    Suroviny

    • 1 kg bravčového mäsa
    • 2 kusy lunexu
    • soľ
    • korenie, vegeta
    • 2 vajcia
    • 2 zemiaky
    • hladká múka
    • 250ml šľahačky

    Postup

    Mäso pokrájame na rezne, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a naklepeme. Rezne potrieme z jednej strany lunexom. Postrúhané zemiakyzmiešame s vajcami a primiešame toľko múky, aby vznikla stredne hustá hmota, do ktorej rezne namáčame. V rozpálenom oleji vyprážame (najskôr zo strany potretej syrom). Do hrnca dáme trošku oleja, vyprážané rezne poukladáme na dno, podlejeme vodou a zalejeme šľahačkou. Na miernom ohni dusíme, kým šľahačka nevsiakne do mäsa.


    Nové recepty

    All rights reserved. © siOnline.sk