• Pridaj recept
  • 	Šošovicová nátierka

    Šošovicová nátierka



    Suroviny

    • 100g šošovice
    • 130g zeleniny (zeler, mrkva, petržlen)
    • 30g celozrnnej múky uvarenej na kašu
    • olej
    • bobkový list
    • soľ

    Postup

    Šosovicu vopred namočíme do studenej vody (na 10 - 24 hodín). Potom vodu zlejeme a povaríme ju v čerstvej vode. Asi po 15 minútach vodu zlejeme a na miernom ohni dovaríme v ďalšej vode spolu s koreninami. Solíme až nakoniec. Zeleninu zľahka podusíme na oleji a spolu s varenou strukovinou pomelieme na mäsovom mlynčeku. Časť strukoviny môžeme nahradiť jemnou kašou z obilnín - chuť nátierky tak bude jemnejšia.


    Nové recepty