• Pridaj recept
  • 	Špaldová nátierka

    Špaldová nátierka



    Suroviny

    • 200g šrotu z nezrelej špaldy
    • 500ml zeleninového vývaru
    • 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku
    • 2 lyžice masla, petržlenová vňať
    • 2 lyžice kyslej smotany
    • 1/2 lyžičky rozdrveného majoránu
    • soľ, mleté čierne korenie

    Postup

    Špaldový šrot vsypeme do vriaceho zeleninového vývaru a na miernom ohni varíme asi 15 minút. Potom hrniec odstavíme a šrot necháme prikrytý 20 minút napučať. Scedíme cez husté stko a necháme vychladnúť. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno, speníme na masle a tiež necháme vychladnúť. Umytú a osušenú petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Vychladnutú špaldu zmiešame s kyslou smotanou, pridáme cibuľu, cesnak, majorán, petržlenovú vňať. Podľa chuti osolíme a okoreníme.


    Nové recepty