• Pridaj recept
  • 	Kapustová polievka s údeným mäsom

    Kapustová polievka s údeným mäsom



    Suroviny

    • 200g kyslej kapusty
    • 120g údeného mäsa
    • 80g cibule
    • 150g zemiakov
    • 60g masti
    • 40g hladkej múky
    • rasca, celé čierne korenie
    • bobkový list, soľ
    • 1dl kyslej smotany, 1l vody
    • mletá červená paprika

    Postup

    Umyté údené mäso vložíme do vriacej vody a uvaríme do mäkka. Uvarené mäso vyberieme z vývaru a pokrájame na menšie kocky. Do vývaru z údeného mäsa vložíme pokrájanú kapustu, pridáme 2-3 zrnká celého čierneho korenia, 1 bobkový list, trocha rasce a varíme, až kým kapusta nie je mäkká. Zemiaky pokrájame na malé kocky a uvaríme osobitne v osolenej vode. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, speníme na masti, pridáme múku a pripravíme zápražku. Do hotovej zamiešame mletú červenú papriku, zalejeme ju trochou studenej vody, dobre rozmiešame, nalejeme do vriacej polievky a povaríme 20 minút. Do zahustenej polievky pridáme uvarené zemiaky, pokrájané údené mäso, kyslú smotanu a ešte krátko povaríme.


    Nové recepty

    All rights reserved. © siOnline.sk