• Pridaj recept
  • 	Ukrajinský boršč

    Ukrajinský boršč



    Suroviny

    • 250g predného hovädzieho mäsa
    • 100g bravčového pliecka
    • 200g hovädzích kostí
    • 200g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
    • 250g hlávkovej kapusty
    • 100g očistených zemiakov
    • 150g očistenej cvikly
    • 40g rajčiakového pretlaku
    • 40g masti
    • 20g hladkej múky
    • strúčik cesnaku
    • 40g očistenej cibule
    • 1dl kyslej smotany
    • celé čierne a nové korenie
    • bobkový list, soľ, ocot
    • 1,5l vody

    Postup

    Mäso a kosti dôkladne poumývame, zalejeme studenou vodou, osolíme a varíme pomalým varom asi 30 minút. Mäkké mäso vyberieme z vývaru (bravčové mäso vyberieme skôr ako hovädzie) a pokrájame ho na tenšie rezance. Vývar precedíme cez husté sitko. Očistenú koreňovú zeleninu pokrájame na hrubšie rezance. Na polovičnej dávke masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pokrájanú zeleninu, krátko opražíme, zaprášime múkou, opražíme, zalejeme menším množstvom vlažného vývaru a dobre premiešame. Opraženú zeleninu vložíme do vriaceho vývaru, pridáme hlávkovú kapustu pokrájanú na hrubšie rezance, zemiaky pokrájané na malé kocky, všetky koreniny a uvaríme do mäkka. Na zvyšku masti udusíme cviklu pokrájanú na hrubšie rezance spolu s rajčiakovým pretlakom a octom. Krátko pred dovarením pridáme pokrájané mäso, udusenú cviklu a roztlačený cesnak so soľou. Hotovú polievku podľa chuti dosolíme a ochutíme octom. Smotanu podávame osobitne v omáčniku.


    Nové recepty

    All rights reserved. © siOnline.sk