• Pridaj recept
  • 	Špargľová krémová polievka

    Špargľová krémová polievka



    Suroviny

    • 700g olúpanej špargle
    • 500g očistených zemiakov
    • 2,5l vody
    • 250ml smotany na šlahanie
    • 1 tavený syr (napr. bambino)
    • 1 kocka bujónu
    • soľ
    • posekaná bazalka alebo petržlenová vňať

    Postup

    Špargľu pokrájame na menšie kúsky (asi 12 pekných kúskov aj s hlavičkou si odložíme na neskôr). V osolenej vode uvaríme špargľu s pokrájanými zemiakmi. Po 15 minútach varenia pridáme odložené kúsky špargle a kocku bujónu. Varíme asi 10 minút a potom ich opatrne vyberieme z polievky na tanier. Do hrnca pridáme tavený syr, miešame pokiaľ sa nerozpusti a prikryté necháme pár minút variť. Ručným mixérom rozmixujeme špargľu a zemiaky v polievke na jemný krém, do ktorého opatrne prilejeme smotanu. Krátko povaríme. Ochutíme nasekanou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou. Polievku rozdelíme do tanierov a do každého vložíme po dve uvarené špargľové hlavičky.


    Nové recepty

    All rights reserved. © siOnline.sk