• Pridaj recept
  • 	Hovädzí vývar

    Hovädzí vývar



    Suroviny

    • 200g predného hovädzieho mäsa
    • 100g hovädzích kostí
    • 60g koreňovej zeleniny
    • 30g cibule
    • 20g hovädzej pečene
    • 20g šampiňónov
    • celé čierne korenie
    • 1,3l vody
    • podľa chuti trochu kelu, cesnaku

    Postup

    Kosti dobre umyjeme, posekáme na menšie kúsky, vložíme do studenej vody, pridáme mäso v celku a necháme pomaly zovrieť. Keď vývar začne vrieť, pridáme soľ, niekoľko zrniek čierneho korenia a znížime prívod tepla (čím sa vývar pomalšie varí, tým je čistejší) a necháme variť 2 až 3 hodiny. Počas varenia sa tvorí pena, ktorú neodstraňujeme. Po hodine varu pridáme očistenú pokrájanú zeleninu, šampiňóny, kúsok kelu, strúčik cesnaku a vývar necháme dovariť. Hotový vývar precedíme cez jemné sito alebo plátený obrúsok. Mäso použijeme ako vložku do polievky.


    Nové recepty

    All rights reserved. © siOnline.sk