• Pridaj recept
  • 	Rybacia polievka

    Rybacia polievka



    Suroviny

    • 1 hlava z kapra
    • 150g odrezkov z rýb
    • 1PL hladkej múky
    • 150g koreňovej zeleniny
    • 2PL masla
    • soľ, 5 zrniečok nového korenia
    • 1 cibuľa
    • mleté čierne korenie
    • bobkový list
    • 150ml smotany
    • 1 žemľa
    • šťava z citróna

    Postup

    Umytú hlavu z kapra (bez očí) spolu s odrezkami dáme variť do 1L osolenej vody asi na 40 minút. Vývar zlejeme cez sito do iného hrnca a hlavu i odrezky zbavíme kostí. Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú zeleninu, krátko opražíme a zalejeme vývarom. Pridáme koreniny a varíme asi 10 minút. V smotane rozmiešame múku, vlejeme ju do polievky, ochutíme cukrom, citrónovou šťavou a nakoniec pridáme kúsky rybieho mäsa. Podávame s kockami opečenej žemle.


    Nové recepty