• Pridaj recept
  • 	Talianska fazuľová polievka

    Talianska fazuľová polievka



    Suroviny

    • 250g bielej fazule
    • 50g ryže
    • 1PL rajčinového pretlaku
    • 70g údeného bôčika
    • 1PL oleja
    • 1 kocka bujónu masox
    • soľ
    • petržlenová vňať

    Postup

    Fazuľu namočíme večer do litra vody. Na druhý deň ju uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali masoxovú kocku. Potom polovicu fazule vyberieme a s trochou nálevu ju rozmixujeme a dáme späť do základu polievky. Pridáme rajčinový pretlak a ryžu, ktorú uvaríme do mäkka. Na oleji opečieme údený bôčik pokrájaný na malé kocky, primiešame posekanú petržlenovú vňať, podlejeme vodou a pridáme do polievky. Všetko chvíľu povaríme a podľa potreby dosolíme.


    Nové recepty